Ingredienser
- 1 tårtbotten, 22-24 cm rund, delad i 3
- vaniljkräm
- 3 päronhalvor, i sockerlag
- 5 dlgrädde
- 300 gMarsipan
- glansig chokladtryffel
- 150 gMandelspån, rostade
- Marsipanrosor och blad, valfritt
Luftigt anslag (tårtbotten)
- 250 gägg
- 150 gSocker
- 75 gVetemjöl
- 75 gPotatismjöl
- 5 gBakpulver
- 5 gVaniljsocker
Vaniljkräm
- 250 gvispgrädde
- 250 gmjölk
- 1 vaniljstång
- 100 gäggulor
- 100 gSocker
- 30 gmaizena
Glansig chokladtryffel
- 50 gSocker
- 50 gGlykos
- 250 ggrädde
- 250 gMörk choklad, (gärna 70 %)
- 50 gosaltat smör, rumstempererat
- päronkonjak, valfritt att smaksätta chokladtryffeln med