Risotto med stora räkor

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

4,1 (8 röster)

En skön, krämig risotto på recept av Paolo Roberto.
Det som gör det i den här risotton är de smör- och olivoljefrästa räkorna som smaksatts med färsk timjan.
Sjukt gott, helt enkelt.

Risotto med stora räkor och sallad på haricots verts

Risotto con gamberetti e insalata di fagiolini

  • Ingredienser

  • 4 dl arborioris, eller avorioris
  • 600 g räkor, skalade, stora, hela och skalade (upptinade djupfrysta går bra)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 gul lök, liten (finhackad)
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 0.5 g saffran
  • 1.3 l grönsaksbuljong, gjord på tärning eller fond
  • 25 g smör
  • 1 dl parmesanost
  • salt
  • persilja, finhackad (att strö över)
  • Sallad på haricots verts

  • 250 g haricots verts, färska eller djupfrysta
  • 0.5 rödlök, tunt skivad
  • 2 tsk citronjuice, färskpressad
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Paolo Roberto