Ingredienser
- 1 Gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 0,5 röd chili
- 1 morot, stor
- 1 palsternacka
- 1 fänkål, stor
- 0,5 tskFänkålsfrön
- 0,5 gsaffran
- 0,5 flaskatorrt vitt vin
- 400 gkrossade tomater
- 1 lFiskfond, utspädd, eller buljong
- 1 tskchiliflakes , eventuellt
- 800 gfiskfilé, t ex torsk och lax
- 1 nätfärska musslor
- Salt
- svartpeppar
Rouille
- 1 bakpotatis
- 0,5 röd chili, stor
- 0,5 gSaffran
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 tskSalt
- 1 citron, pressad saft
- 1 Äggula
- 1,5 dlolivolja, mild, eller rapsolja. Mer vid behov.
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 39 recept