Cheesecaketårta med vit choklad och hallon

Av Godare

(68)

Vad tycker du?

Cheesecaketårta med vit choklad och hallon

Spritsa smörkräm som rosor på den här ljuvliga cheesecaken och toppa med färska hallon och sikta över lite florsocker, vilket proffsbak! Recept ur Lena Söderströms nya kokbok ”Cheesecakes och kladdkakor”.

Cheesecaketårta med vit choklad och hallon

Ingredienser

  • 290 gmaryland original cookies, eller 2 förpackningar
  • 100 gSmör, smält

Fyllning

  • 500 gHallon, färska eller frysta
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 150 gvita chokladknappar, eller hackad vit choklad
  • 700 gCream Cheese
  • 2 dlFlorsocker
  • 5 bladgelatin, samt kallt vatten
  • 1 mskCitronsaft, färskpressad

Frosting

  • 200 gCream Cheese
  • 1 dlFlorsocker
  • 50 gSmör, rumsvarmt
  • 1 mskhallonpuré

Garnering

  • 125 gHallon, färska
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Cheesecaketårta med vit choklad och hallon