Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Tiramisu cake

Tiramisu cake

5 (5 röster)

Tiramisu med mascarpone, grädde och kaffe i en perfekt kombination.
Den klassiska italienska desserten tiramisu på Roy Fares vis.
Kan inte bli bättre.

Tiramisu cake

arrow downarrow up
  • Tårtbotten

  • 330 g ägg, 6 ägg=330 g
  • 250 g strösocker, 3 dl=250 g
  • 90 g vetemjöl, 1.5 dl=90 g
  • 120 g potatismjöl, 1.5 dl=120 g
  • 7 g bakpulver, 1.5 tsk=7 g
  • Fyllning

  • 250 g mascarpone, 2 pkt=250 g
  • 30 g äggula, 2 st=30 g
  • 150 g grädde, 0.5 dl=150 g
  • 45 g strösocker, 0.5 dl=45 g
  • Smörkräm

  • 400 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g äggvita, 4 st=150 g
  • 220 g strösocker, 2.5 dl=220 g
  • 1 nypa salt
  • Dränkning

  • 85 g strösocker, 1 dl=85 g
  • 250 g starkt kaffe
  • 25 g marsalavin, 2 msk=25 g
  • Topping

  • 250 g mascarpone
  • 60 g florsocker
  • 150 g grädde, 1.5 dl=150 g

Gör så här

avClara Öhrn

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Roy Fares

Recept

Bakning

MER OM MAT & DRYCK