Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör
time-clock-circle
20 min
shopping-basket
7 ingredienser
Tommy Myllymäkis lagar halstrade havskräftor med citrongräs, schalottenlök och brynt smör.
– Jag tycker det här är det godaste sättet att äta havskräftor på, säger han.
Recept ur boken ”Myllymäkis menyer” (Natur & Kultur).
Tips! Du kan använda hela citrongräset, se bara till att skära ner det ordentligt. Sedan steker du det mjukt tillsammans med kräftorna. Det bidrar med fin parfym som passar bra med syran i rätten. Smöret som kräftorna steks i skedar du över rätten vid servering.
Ingredienser
12 havskräftstjärtar, skalade
1 bananschalottenlök, finhackad
1 stjälkcitrongräs, finhackad
1 citron, finrivet skal och pressad saft
Dill , till garnering
smör, till stekning (ca 50 g per stekpanna)
Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
Vad tycker du?
Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör