Foto: Ulrika Pousette
Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka – baka utan ägg

4,2 (26 röster)

Kladdkaka utan ägg – kladdkaka är perfekt att baka om du vill undvika ägg eller vill ha en vegansk variant. Här är Johanna Westmans goda recept ur hennes nya bakbok ”Cookie rookie” – för dig som älskar att baka.

För vegansk variant byter du ut smöret mot margarin och mjölk mot mandelmjölk.

Kladdkaka utan ägg

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 msk smör, till formen
  • 2 msk ströbröd, till formen
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker, eller en nypa vaniljpulver
  • 0.3 tsk salt
  • 1.5 dl mjölk

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bakning

Efterrätt