Foto: BJÖRN LINDAHL
Kryddbakad torsk i syrlig dillsås.

Kryddbakad torsk i syrlig dillsås

4 (5 röster)

Överraska med kryddig torsk på årets julbord. Ugnsbaka fisken tillsammans med syrlig och gräddig dillsås. Smaksätt med citron och salt. Recept av Kocklandslaget.

Kryddbakad torsk i syrlig dillsås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 320 g torskfilé, eller sejfilé (msc-märkt)
  • 1 tsk fänkålsfrö, mald
  • 1 tsk dillfrö, mald
  • 1 tsk anis, mald
  • salt
  • Syrlig dillsås

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g smör
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 dl dill, hackad
  • salt

Gör så här

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK