Köttfärssås med doft av oregano

Skippa klassikern – här är nya varianten

4,7 (3 röster)

Gör en annorlunda köttfärssås till middag. Kökschefen Patric Gill tipsar om ett recept med både köttfärs och grönsaker. – Var inte rädd för att låta såsen stå och puttra – då blir den smakrik, säger han.

Källa: kokschefen.nu, Patric Gill

Köttfärssås med doft av oregano

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g köttfärs
  • 100 g champinjoner, i bitar
  • 10 cm purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 2 tomater, klyftade
  • 3 vitlöksklyfta, hackade
  • 30 ml tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • oregano, hackad
  • salt och svartpeppar
  • rapsolja
  • 30 ml maizena
  • pasta

Gör så här

avMadeleine Brohlin

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK