Foto: JAKOB FRIDHOLM
Clafoutis som serveras med lättvispad grädde.

Baka nektarin-clafoutis på grillen

5 (1 röst)

Nektarin-clafoutis – söta nektariner och fluffig smet bakas på grillen till en härlig clafoutis. – Sommartid är kärnfrukter grymt i en dessert av det här slaget, säger kocken Paul Svensson.

Recepten från Paul grillar, av Paul Svensson, Norstedts.

Nektarin-clafoutis

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 nektariner
  • 1 msk florsocker
  • 4 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • florsocker, till pudring

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK