Foto: Thinkstock
Blomkålsgryta Aloo gobi.

Blomkålsgryta Aloo gobi

3,5 (41 röster)

Blomkålsgrytan Aloo gobi får sin fina färg av gurkmeja och härliga smaker av spiskummin, vitlök, kardemumma och kokosmjölk. Perfekt att sno ihop en vardagkväll när suget efter indiskt är stort.

Blomkålsgryta Aloo gobi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, cirka 500 g, eller fryst
  • 400 g potatis
  • 1 lök, gul, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk spiskummin, mald
  • 0.5 msk koriander, mald
  • 2 tsk kardemumma, mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 40 g ingefära, färsk
  • 400 g kikärter, kokta, sköljda
  • 1 lime, rivet skal
  • 25 g smör
  • Till servering

  • 2 dl basmatiris

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Indisk mat