Fritto misto med salsa verde
Friterad fisk – enkelt, gott och flott.
Norska stjärnkocken Tom Victor visar hur friterad fisk blir extra crispy med en enkel frityrsmet.
– Dubbelkolla alltid att ursprung och fångstmetoder är schyssta genom att använda WWF:s fiskguide, tipsar miljöforskaren Victoria Voss.
I matkanalen Godare.se:s programserie ”Victor & Victoria” får du veta mer om hur vi kan äta oss friska och samtidigt bidra till en hållbar planet.
Ingredienser
- blandade fiskfiléer, av exempelvis flundra, stenbit eller makrill
Frityrsmet
- 90 gVetemjöl
- 60 gmaizena
- 1 ägg
- 0,75 dlgrädde
- 1,5 dlöl
- 3 tskBakpulver
- Salt, lite
Salsa
- 2 dlgrovhackade örter, och örtstjälkar av exempelvis persilja, körvel, ramslök och basilika
- 0,5 vitlöksklyfta, krossad
- 6 mskOlivolja
- 1 tskKapris
- Salt och peppar
- 1 stänksherryvinäger, eller rödvinsvinäger