Foto: Ulrika Pousette
Lussesemlor

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

4 (42 röster)

Lussesemlor – saffran är en de bästa smaksättningarna – i alla fall under juletid. Och just lussesemlor tar nog hem priset för den godaste av alla semlor. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.

Fyllda lussesemlor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl mjölk, standard 3%
  • 1 g saffran
  • 50 g jäst, för söta degar
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl kvarg, eller crème fraiche
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 12 dl vetemjöl, cirka + ev lite mjöl till utbakning
  • 1 ägg, uppvispat, till pensling
  • florsocker, att pudra med
  • Fyllning

  • 350 g mandelmassa
  • vispgrädde, en skvätt att blanda med mandelmassan
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Jul

Bakning

MER OM MAT & DRYCK