Äggröra med blomkål bacon och grönsallad

Publicerad 2015-11-10

Uova strapazzate con cavolfiore e pancetta con insalata

Massor av gott Äggröran får extra sting av basilika, parmesan, blomkål, bacon och vitlök.

Att bara ha ägg i sin äggröra är extremt fantasilöst.

Här kommer en äggröra som heter duga med massor av goda ingredienser som blomkål, ­parmesan, bacon, ägg, baslika och vitlök.

Ingredienser för fyra personer

Sallad

Gör så här:

1. Bryt sönder blomkålshuvudet

i buketter och koka dem i lättsaltat ­vatten, i 3-4 minuter. Passa dem noga så att de inte blir överkokta.

2. Förbered salladen. Skölj salladsbladen i kallt vatten och skaka av, så att så mycket som möjligt av vattnet försvinner (lättast med hjälp av en ­salladsslunga).

3. Lägg salladsbladen och löken i en skål. Blanda dressingen: olivolja, ­balsamvinäger och salt i en liten skål, ställ åt sidan.  

4. Vispa upp äggen med parmesanost och timjan i en skål, salta och peppra.

5. Värm olivolja (1 msk) i en stor stekpanna och fräs baconbitarna och vitlöken på medelvärme

i 3-4 minuter. Lägg i blomkålsbuketterna och sänk värmen. Häll

i ägg- och parmesansmeten och rör ­sakta med en träsked. Fortsätt att röra tills smeten flockar sig men håller sig ­krämig.

6. Ställ pannan åt sidan och rör

i ­olivolja (1 msk) och basilika. Blanda salladen med dressingen och smaka av. Servera blomkål-, ägg- och baconrätten med salladen i en liten skål eller på en assiett vid sidan om.

Paolo Roberto

Följ ämnen i artikeln