Bästa tipsen: Så grillar du fisken

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Bästa tipsen: Så grillar du fisken

En grillad röding? Skippa köttet och våga göra grillad fisk. Här är knepen som gör att det blir både enkelt och gott. De flesta förknippar grillning med kött. Många undviker att grilla fisk med tron om att den ska fastna på gallret, falla isär eller bli torr, men inte om du följer dessa tips.

Grillad röding – fisken kommer inte fastna på grillen eller falla isär

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer, skinnet ska vara kvar, de behöver inte fjällas
  • 5 mskSmör
  • 4 potatisar, medelstora
  • 1 dlSalt, grovt
  • 2 mskhackad gräslök
  • 1 Salladslök
  • 1 mskpepparrot, riven
  • 8 dillvippor
  • 2 mskLöjrom, eller sikrom

Smörsås

  • 1 Schalottenlök
  • 2 dltorrt vitt vin
  • 1 dlgrädde
  • 50 gSmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bästa tipsen: Så grillar du fisken