Restaurang serverar ASAP:s häktesmeny

Tjoget vill se ASAP Rocky fri

avAlex Hartelius

Restaurang Tjoget i Stockholm är inte nöjda med häktningen av rapstjärnan ASAP Rocky.

Nu hedrar de rapparen med att servera samma helgmeny som Kronobergshäktet.

”Vi hoppas självklart se ASAP på fri fot omgående!”, skriver krögaren Andreas Bergman i ett mejl.

I veckan rapporterade amerikanska medier att rapstjärnan ASAP Rocky, 30, lever under ”omänskliga förhållanden” i Kronobergshäktet i Stockholm. TMZ skrev att rapstjärnen både serverades smutsigt vatten och oätlig mat.

Nöjesbladet tog del av Kronobergshäktets meny för den senaste veckan och där visade det sig att rapparen serverades allt från cowboysoppa till fänkål och tomatgryta med pasta.

Restaurang Tjoget i Stockholm har nu tagit fram en egen helgmeny med sina versioner av de rätter som ASAP Rocky får till helgen.

1 av 9 | Foto: STEFAN MATTSON/STEFAN JERREVÅNG
Asap Rocky.

Vill se ASAP på fri fot

Krögaren Andreas Bergman säger att det är ett sätt för restaurangen att uppmärksamma den svenska och nordiska matkulturen. Pengarna för maten kommer att gå till organisationen ASAP foundation, en organisation som rapparen själv varit aktiv i och som hjälper människor med drogproblem.

”Det är ett sätt att stötta ASAP Foundation och kunna erbjuda våra gäster ännu en god rätt på Tjoget. Vi hoppas självklart se ASAP på fri fot omgående!”, skriver Andreas Bergman i ett mejl till Nöjesbladet.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM

ASAP Rocky

Stockholm

Brott