Blondinbella: Från bloggprinsessa till superentreprenör

Bloggandet – barnen – ADHD:n – bröllopet – skilsmässan

NÖJE

Blondinbella har bloggat i över tio år. På den tiden har hon hunnit starta över än tio aktiebolag, släppt flera böcker, fött två barn och gift sig.

Nu skiljer hon sig från maken Odd Spångberg.

Här är historien om Isabella ”Blondinbella” Löwengrip – från bloggens start.

2005: Börjar blogga

Blondinbella i början av sin karriär.
Foto: Thomas Johansson
Blondinbella i början av sin karriär.

Som 14-åring började Isabella Löwengrip blogga under namnet ”Blondinbella”. I sitt allra första inlägg berättade hon om en av sina skoldagar. I samma inlägg berättar hon även att hon varit och fikat med sina vänner samt ska spendera kvällen med att titta på succéserien ”Desperate houswifes”.

2006: Hyllar MUF

Isabella fortsatte att blogga. Under året hyllade hon bland annat MUF, Moderata ungdomsförbundet. I ett långt inlägg förklarade hon varför hon gillade MUF. Hon skrev bland annat att hon ville att Sverige skulle ha fler poliser och att skolan skulle individanpassas.

2007: Startar fler bolag och träffar Nils

Efter att ha startat sitt första aktiebolag, ”Blondinbella AB”, grundar Isabella sitt andra företag, ”Bellme AB”. En webshop där företag som ville samarbeta med henne blev erbjudna att sälja sina produkter. Enligt egen utsago sålde hon för ungefär 30 000 kronor om dagen.

Isabella och Nils träffades 2007 på en fest. På bloggen har hon själv berättat att hon blev kär redan den kvällen. Det dröjde dock ett tag innan bloggläsarna fick lära känna den sex år äldre norrlänningen. Till en början kallades han för ”Mr X”.

2008: Börjar designa kläder

Efter att ha blivit utköpt från ”Bellme” startade Isabella klädmärket ”Classified”. Bland de kläder som fick mest uppmärksamhet fanns dels de randiga skjortor, men även de kabelstickade tröjorna. Under samma tid valde hon även att hoppa av gymnasiet eftersom att hon kände att hon var nära att gå in i väggen.

Under sin gymnasietid var Isabella engagerad i MUF, Moderata ungdomsförbundet.

2014 fick hon sitt första egna tv-program – ”Blondinbellas tv-dagbok”, på TV400. Programmet handlade om Isabellas liv i Stockholm. I ett av avsnitten guidar hon tittarna i Stockholm och tipsar bland annat om att fira nyår på restaurangen Gondolen i Slussen.

2009: Flyttar ihop med Nils och är med i ”Let’s dance”

Isabella Löwengrip när hon var med i Let’s Dance.
Foto: Pether Engström
Isabella Löwengrip när hon var med i Let’s Dance.

Två år efter att Isabella och Nils träffats på en fest flyttade de in i en gemensam lägenhet.

Samma år var hon även med i tv-programmet ”Lets dance”. Något hon i efterhand kallat för ”bland det häftigaste hon gjort”. I programmet dansade hon tillsammans med Jonathan Näslund, men åkte ut efter tre program.

– Det känns jättekonstigt. Vi ville ju vinna det här, sa hon då till Nöjesbladet.

Under 2009 spelade Isabella även in filmen ”Orion”, som regisserades av Elias Kababa. När filmen släpptes, fyra år senare, berättade Löwengrip att hon inte hade planer på att fortsätta med skådespeleriet.

– Jag kände genast att det inte är något för mig, sa hon då till Nöjesbladet.

2010: Gör slut med Nils och släpper bok

Dagen innan Isabella fyllde 20 år berättade hon att hon och Nils gjort slut. Efter tre år tillsammans valde de att gå skilda vägar. På bloggen berättade hon att de ”skiljdes åt som två vänner med brustna hjärtan”.

Samma år släppte hon sin första bok ”Egoboost”. En peppande bok där hon öppnade upp sig om sin tonårstid. På bloggen förklarade hon att boken ska få läsarna att tycka om sig själva.

”Jag har valt att tagit min gamla idol Grynets roll, fast i en mer uppdaterad version och bytt ut ”Ta ingen skit” mot ” Alla har rätt att tycka om sig själva”, skrev hon.

Blondinbella med sin bok ”Egoboost”.
Foto: Felipe Morales
Blondinbella med sin bok ”Egoboost”.

2011: Startar egen tidning

Redan i slutet på 2010 avslöjade Isabella att namnet på hennes tidning blir ”Egoboost Magazine”.

Från 2011 klev hon in som chefredaktör. Tanken med tidningen var att den skulle fungera som en karriärtidning för unga kvinnor.

Samma är är hon med i ”Fångarna på fortet” och tävlar i laget ”Nätkatterna” tillsammans med de andra bloggarna Petra Tungården, Anchisa ”Foki” Wallström och Paulina ”Paow” Danielsson. Laget tävlade mot ”Alfapumorna” som bestod av Regina Lund, Tintin Anderzon, Johanna Toftby och Tina Leijonborg.

2012: Viker ut sig, säger upp sig och träffar Odd

Tog strid mot ohälsosamma kroppsideal och vek ut sig.
Tog strid mot ohälsosamma kroppsideal och vek ut sig.

Ett år efter att ”Egoboost magazine” startat valde Isabella att ta strid mot ohälsosamma kroppsideal och vek ut sig. Hon poserade då naken på omslaget av tidningen under parollen ”Size me”.

”Vi på Egoboost Magazine är trötta på sjuka ideal och vill visa på mångfalden av kvinnokroppen. Vi drar nu igång en kampanj som heter Size me som vill trycka på att vi ser olika ut. På omslaget näckar jag och precis som i varje nummer i tidningen så vägrar vi retuch. Det är dags att börja älska sin kropp på riktigt!”, skrev hon då på bloggen.

Samma år gick ”Egoboost magazine” ut med ett pressmeddelande där de berättade att Isabella lämnar sitt uppdrag som chefredaktör för tidningen.

Den 28 maj blir hon och Odd Spångberg ett par efter att ha dejtat i tre veckor. Den tredje juni hämtar Isabella en ny hundvalp. Mopsen Christian.

Samma år startar Isabella skönhetsmärket ”Löwengrip Care & Color (LCC)”.

2013: Gifter sig med Odd och får första barnet

Den 31:a augusti 2013 gifte hon sig med Odd Spångberg.
Foto: Privat
Den 31:a augusti 2013 gifte hon sig med Odd Spångberg.

Den 31 augusti 2013 gifte sig Isabella med Odd Spångberg.

”I går gifte sig paret i en intim ceremoni”, skrev Nöjesbladet den första september.

– Ja vad ska jag säga, glädjetårarna slutar inte att komma. Igår var den största och bästa dagen i mitt liv! Lyckan är enorm, skrev Isabella då på sin blogg.

Efter bröllopet bar det av på en fyra dagars bröllopsresa.

Under bröllopet var hon gravid med parets första barn. Något hon avslöjade i april samma år.

– Det är många av läsarna som hade listat ut det. Så det har känts som man har ljugit för de som läser bloggen. Jag ville vänta tills jag hade gått förbi den stora missfallsrisken och nu är jag i vecka tolv, sa hon då till Nöjesbladet.

Sonen föddes i november och fick namnet Gillis.

Under 2013 gick Isabella även ut och berättade att hon fått diagnosen ADHD.

2014: Väntar andra barnet och släpper bok igen

Den 10 augusti 2014 fick Isabella reda på att hon väntade barn igen.

Samma år släppte hon sin bok ”Babyboost”. Där delade hon bland annat med sig av sin förlossningsberättelse. Isabella har själv förklarat på bloggen att hon skrev boken för att det var den sortens bok hon själv letade efter när hon var gravid. Innan detta har hon tidigare hunnit släppa böckerna ”Isabellas hemligheter” och ”Economista”.

Under 2014 köpte hon Odd en lägenhet tillsammans för 6,8 miljoner. Paret köpte även en BMW för en halv miljon kronor.

En gravid Isabella Löwengrip tillsammans med förre detta maken Odd Spångberg.
Foto: ANDREAS BARDELL
En gravid Isabella Löwengrip tillsammans med förre detta maken Odd Spångberg.

2015: Får sitt andra barn och köper hus

I april blir Isabella mamma till sitt andra barn, Sally. Nöjesbladet rapporterade då att Isabella själv skrivit på bloggen att ”Nu är hon här vår älskade dotter, allt har gått jättebra”.

Samma år köpte Isabella och Odd ett hus tillsammans på Lidingö. Efter husköpet tog de sig an en stor renovering.

I oktober 2015 valde hon även att lämna Moderaterna eftersom att hon är besviken på den kurs hon menar att partiet tagit sedan Fredrik Reinfeldt avgick som partiledare.

– Hans anda verkar vara borta. Hans tal om att vi ska öppna våra hjärtan vill jag skriva under på. Nu känns det som att vi kan stryka Nya Moderaterna och gå tillbaka till Konservativa Moderaterna. Där känner jag mig inte välkommen. Eller jag verkar välkommen, men alla är inte välkomna. Det känns som att partiet tar ett steg tillbaka och då tappar man mig som väljare, sa hon då till Nöjesbladet.

2016: Gör rekordår och börjar jobba med Odd

Isabella gör ett rekordår med sitt skönhetsmärke ”LCC”. Enligt sajten Breakit ökade företaget sin omsättning med 100 procent under året.

– Det är helt fantastiskt. LCC är mitt enda bolag där jag är operativ i och idag har vi ett team på 20 personer. Vi har kul på jobbet och det märks i siffrorna. Sedan är vi såklart väldigt stolta över våra produkter. Vi säljer en deo var 4:e minut, sa hon då till Nöjesbladet.

Samma år började hon jobba tillsammans med Odd Spångberg efter att hon utsett honom till COO, Chief Operating Officer för sitt investmentbolag som samlar all personal i koncernen.

Hon valde även att skrota namnet ”Blondinbella” och istället börja använda sitt för- och efternamn på sina sociala kanaler.

– Namnet Blondinbella kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat, sa hon då till Nöjesbladet.

2017: Skiljer sig från Odd

Ett halvår efter att Odd börjat jobba tillsammans med Isabella valde han att lämna sin position.

– Det funkade inte helt enkelt. Jag tror att han fick se sin fru i en roll som inte var så trevlig. Jag tyckte att det funkade jättebra, men han tyckte inte det, sa Isabella i en intervju med Breakit då.

Ungefär vid samma tidpunkt förklarar Isabella i ett blogginlägg att hon går igenom en tuff period.

”Jag har försökt att upprätthålla en glad sida i bloggen men ni ser ju igenom vilket jag förstår. Jag går igenom en tuff period just nu och det är oerhört svårt att tackla den samtidigt som som bloggen måste uppdateras”, skrev hon.

Den 11 maj gick hon ut på bloggen och berättade att hon och Odd skiljer sig.

”Jag och Odd vill göra ett gemensamt uttalande. Efter en tids funderingar har vi kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta. Detta blir dagens enda inlägg”, skrev hon på bloggen.