Therese Lindgren om Arbetsförmedlingens kampanj

Influencern: ”Jag är verkligen ledsen”

avCornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:

Arbetsförmedlingens kampanj, där musikjournalisten Natalie Chanise Erikssons huvud har bytts ut mot Therese Lindgrens, har skapat starka reaktioner.

Nu väljer Therese Lindgren att kommentera situationen.

”Det är otroligt tråkigt att kampanjens budskap inte riktigt kommit fram”, skriver hon på sin Instagram story.

I Arbetsförmedlingens kampanj ”Gör plats” syns influencern Therese Lindgren, 32, sittandes i en rullstol.

Kroppen på bilden tillhör dock musikjournalisten Natalie Chanise Eriksson som har cerebral pares.

På reklamaffischen står det: ”Hade hon blivit en mäktig influencer?”, något som har fått Natalie Chanise Eriksson att reagera starkt.

”I nio år har jag inspirerat folk via min serie på SVT, artiklar, intervjuer och min blogg som hade 600 000 läsare. Jag ÄR Influencer. Jag känner mig utskämd inför hela Sverige. Vad sänder jag för signaler till andra tjejer när det står så?”, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Hon menar även att hon blev uppmanad att posera på onaturliga sätt under fotograferingen.

”De gjorde allt för att förvärra min CP”, skriver hon.

1 av 4 | Foto: INSTAGRAM
Från influencern Therese Lindgrens Instagram story.

Försvarar kampanjen

I ett inlägg på Instastory väljer nu Therese Lindgren att försvara kampanjen.

”Kampanjen sätter fingret på något viktigt: att utmana de fördomar arbetsgivare har kring att rekrytera människor med funktionsvariationer”, skriver hon och fortsätter:

”Det är ett faktum att människor med funktionsvariationer har svårare att få chansen att vara med i urvalsprocessen när arbetsgivare anställer, trots att det finns så mycket kunskap och kompetens som arbetsgivare därmed går miste om. Och det är ju inte klokt!”.

”Jag är verkligen ledsen”

Hon beklagar samtidigt kritiken som har riktats mot kampanjen.

”Jag är verkligen ledsen över den kritik kampanjen fått, och tycker det är otroligt tråkigt att kampanjens budskap inte riktigt kommit fram, för budskapet är klart: Sveriges arbetsgivare behöver ge fler en ärlig chans”, skriver hon, följt av ett hjärta.

Nöjesbladet har tidigare varit i kontakt med Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen, som beklagar situationen som uppstått med Natalie Chanise Eriksson.

Han menar att det hela rör sig om ett missförstånd.

– När vi har jobbat med byrån som har gjort kampanjerna till oss har vi varit väldigt angelägna om att säkerställa att modellerna vet hur det här materialet ska användas och hur bilderna kommer att se ut, säger han.

Nöjesbladet söker Therese Lindgren.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I första avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar veckans gäst Linda Lindorff allt om böndernas sexbrev.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM