Här är världens fulaste julskivor - se och hör

Suspekta tomtar, bältdjur och bordellmammor

avOlle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:

Julen sätter all god smak ur spel. Högtiden är en fullkomlig orgie i glitter, kitsch och suspekta äldre herrar med vitt skägg.

The Mom and Dads

Ett varningens exempel på hur det kan se ut om din familj dansar för mycket polka. Washingtons största polkaband bjuder upp till dans och fina klappar

Bingolottos gubbröra

För att locka tittare till Bingolottos uppesittarekväll 2014 släpper Ingvar Oldsberg jullåten Hårda Paket. Detta tillsammans med sin nybildade manskör Gubbröra. ”Ni har aldrig sett något liknande”, säger Ingvar Oldsberg och vi kan inte annat än hålla med.

Christmas On Death Row

Ja, varför inte sätta tomten i den elektriska stolen. Det är väl fint? Ett välgörenhetsprojekt signerat bland annat Snoop Dogg. Skivan sålde 1996 osannolika 200 000 exemplar.

Slim Withman

Mustaschen, rökrocken och det luriga smajlet. Vi anar ett ofantligt dekadent och barnförbjudet julfirande hemma hos farbror Slim.

Asleep at the wheel

Ett synnerligen obehagligt omslag. På Texasorkesterns omslag ska ett riktigt läbbigt bältdjur symbolisera julstämningen.

Okänd musikant

Det är något ruskigt över omslaget. Känslan är lite åt när Fanny & Alexander flyttade hem till biskopen. Klapparna är trista, barnen ledsna, tomten är ond. Det är kallt.

Bordellmammas Julvisor

Här dansas det rejält skamligt kring granen. ”Bordellmammas julvisor” är ett rent imiterat koncept av estradören Johhny Bodes ”Bordellmammas visor”. Enligt ryktet är det självaste makaronen Lasse Holm som spelar gitarr och bidrar med skönsång på albumet.

Lili & Sussie

Systrarna Päivärinta bjuder på paket - riktigt heta paket.

Onkel Kånkel

Kanske den grövsta julskivan i hela världshistorien. Här kan julälskarna ta del av finstämda alster som ”Bögen överraskar röven” och ”Nu öppnas tusen horors hus”.

Thore Skogmans julskiva

Omslaget där Thore klappar kött har rönt stor uppmärksamhet runt om på världens julbloggar. Vi förstår världens alla julbloggar

EMD

Omslagsmakaren tog här på ett beräknande sätt fram en produkt enkom för Ica Maxi-julhandlande damer som i smyg vill kyssa upp Danny, Mattias och Snygg-Erik i brygga (gärna samtidigt) under misteln. Snuskigt säger vi.

Don & Angelique

90-talets skandalpar numero uno. De bråkade, plastikopererade sig och vek ut sig. Dessutom gav det skandalösa paret ut kanske norra Europas plastigaste julsingel. En klassiker för oss alla konnässörer av julmusik.

Viktor Klimenko

Föddes 1942 i ett krigsfångeläger i Karelen. Kom till Finland. Ställde upp för Finland i ESC 1965 och fick klassiska (i sammanhanget) finska 0 poäng. Viktor spelade ofta i Sverige och spred gärna det kristna julbudskapet. Gav ut en skiva i Sverige så sent som 2006.

The Freak Scene

?????

Jul med Egon

Egons kroppsbyggnad och släde har förbryllat julskivsälskarna i åratal. Vi ser alltså här tomtefar med världens längsta överkropp, pyttesmå fötter och lite för korta ärmar. Dessutom är släden konstigt byggd och renarna små. Egons julskiva kommer för alltid att förbrylla oss

Eilert Pilarm

Eilerts sätt att tolka Elvis röstades fram i Storbritannien som ”Den bästa imitationen gjort av en svensk, under de senaste 1 000 åren”. Men Eilerts julskiva då? Nöjesbladet anser att omslaget utstrålar glädje och sorglöshet. Ett budskap vi alla bör ta till oss i julhelgen.

Twisted Sisters

Fult.

Tommy Seebach

Hundratals julomslag ser väldigt billiga ut men frågan är om inte den danska schlagerkungen Tommy Seebachs omslag ser billigast ut. Men det går ändå inte att bli irriterad på Tommy. Schlagerkungen ser så glad ut. Och glädje är något som bör prioriteras i jul. God Jul fina Tommy.

Leif ”Loket” Olsson

Även Lokets omslag är i det billigaste laget. Trots det drömmer vi oss bort i tv-profilens farbroderliga leende och kittliga mustasch

Mats och Gerd Persson, Lasse Lönndahl, Towa Carsson och Margret Jonsson.

Legendarer från förr önskar god jul. Runt granen tindrar och sjunger Mats och Gerd Persson, Lasse Lönndahl, Towa Carsson och Margret Jonsson.

Heino

Granen är fantastisk och Heino likaså. Som direkt tagen ur en James Bond-film ser han ut att vilja ta över världen med sina tyska julsånger

BONUSBILD: Heino

Off topic bjuder snälla Nöjesbladet även på Heinos hyllningsskiva till sin mor.

Tijuana Christmas

Frågan alla julskivsälskare har ställt i åratal är att hur dessa mexikaner kan trumpeta med lovikavantar.

Okänd artist

Den okända artisten önskar en vit jul inte bara för stämningens skull utan även för sitt tandgarnityr skull. Maken till vita tänder har inte skådats på någon julskiva.

Stålmannen, Wonderwoman och Läderlappen

Här hjälper de legendariska superhjältarna tomten att finna julklappar.

Star Wars- robotarna

Egentligen inte så värst fult omslag. Men idén att R2D2 ska visslar sig genom White Christmas och andra julklassiker är för fantastisk för att glömmas bort.

Kay Martin

Kay Martin var en indian, fotomodell, sångerska och ägare till det tuffa etablissemanget Kay Martins Lodge. Spontant tycker Nöjesbladet att Kay verkar ha varit en spännande artist.

SÅ LÅTER VÄRLDENS FULASTE JULSKIVOR

Spela på egen risk

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2019

Julmusik

Jul