Alla deltagare i SVT:s ”Mästarnas mästare” 2020

Susanna Kallur, Josefine Öqvist och Kim Källström tävlar – här är alla deltagare

avTorbjörn Ek

Sveriges största idrottsprofiler möts i SVT:s populära tävlingsprogram.

Nu avslöjar kanalen deltagarna i ”Mästarnas mästare” 2020.

– Jag ser fram emot nattduellen, om man skulle hamna där, säger Susanna Kallur till SVT.

Micke Leijnegard, 55, återvänder som programledare för ”Mästarnas mästare” när SVT spelar in en ny säsong under hösten som ska sändas nästa år.

– Det är ett av de få programmen i Sverige som fortfarande samlar två miljoner tittare så det är klart att jag märker det. På Södermalm där jag bor är det inte så många som bryr sig. Men går jag ner på Drottninggatan eller är ute i landet och åker så kommer folk fram, och de är alltid trevliga, säger han i SVT:s onlinesändning där de deltagande idrottsstjärnorna presenteras.

Kallur: ”Ingen tvekan”

Att friidrottsstjärnan Susanna Kallur, 38, också ska vara med i den kommande säsongen avslöjade Nöjesbladet redan för några veckor sedan.

– Det känns jättespännande att få vara med. Det är ett av mina favoritprogram, jag har kollat på ”Mästarnas mästare” i stort sett varje säsong och vad jag har hört så är det väldigt roligt att vara med så för mig var det ingen tvekan, säger Kallur i SVT:s onlinesändning när hennes namn bekräftas.

1 av 5 | Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Michel Torneus.

Även fotbollsstjärnan Josefine Öqvist, 36, som gjort 20 mål på 80 landskamper ska tävla i ”Mästarnas mästare”, precis som längdskidåkaren och OS-medaljören Ida Ingemarsdotter, 34, och kampsportaren Jörgen Kruth, 45. Från kampsportsvärlden kommer också thaiboxaren Pernilla Johansson, 44, som senast var aktiv 2008.

Två tävlingar kvar

Friidrottaren Michel Tornéus, 33, måste först avsluta sina två sista tävlingar i den aktiva karriären, Finnkampen och SM, innan han ställer upp i SVT:s tv-tävling. Han gör sin sista tävling 1 september och reser sen till inspelningen två dagar senare.

– Jag är just nu väldigt tränad för att hoppa längdhopp och inget annat, men det skulle vara väldigt kul om en friidrottare fick vinna, säger Tornéus till SVT om sitt deltagande.

Som Nöjesbladet tidigare avslöjat så kommer även Frida Hansdotter, 33, alpinåkaren som tog OS-guld i slalom så sent som 2018, också att tävla i den kommande säsongen, och från skidvärlden kommer också friåkaren Henrik Windstedt, 35.

Nöjesbladets läsare vet sedan tidigare att förra fotbollsproffset Kim Källström, 36, också ska vara med i ”Mästarnas mästare”, men ett nytt namn är årets äldsta deltagare, rallyföraren Kenneth Hansen, 58.

– Jag tror inte att hans ålder kommer avgöra allt för mycket. Tävlingarna är så blandade just för att vem som helst ska kunna vara med. Kenneth kommer säkert göra en storstilad insats, säger programledaren Micke Leijnegard till SVT.


PODD: Älskade hatade dokusåpa

I podden ”Världens bästa tv” pratar vi om dokusåpor. Hur ser framtiden ut?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM