Stjärnan om rollen i Jonas Åkerlunds nya thriller: ”Det är som Hitchcock”

Foto: Richard Shotwell / TT NYHETSBYRÅN
Vanessa Hudgens.
NÖJE

HOLLYWOOD. Vanessa Hudgens blev tonårsidol med High school musical-filmerna.

I nya filmen ”Second act” spelar hon mot Jennifer Lopez.

Därefter kommer hennes samarbete med Jonas Åkerlund, actionthrillern ”Polar”

– Jag har inte sett den än. Jag är så spänd på hur den blev, säger hon när Nöjesbladet träffar henne i Beverly Hills.

”Polar” bygger på Victor Santos serietidning på 160 sidor som publicerades 2013.

Handlingen kretsar kring en yrkesmördare som när han drar sig tillbaka blir måltavla för en yngre grupp kollegor ute för att tysta honom.

Yrkesmördaren spelas av Mads Mikkelsen.

– Mads och Jonas träffades och skrev om mycket av manuset, särskilt flera av scenerna med min rollfigur, säger den 29-åriga skådespelerskan.

Bakom originalmanuset står förlaget Oregon Comics, som tidigare levererat flera källmaterial till hits i Hollywood, såsom ”The mask”, ”300” och ”Sin city”.

– Jag älskade storyn när jag läste den. Men jag var lite rädd för de långa monologerna. De var mycket tunga och kändes som en utmaning.

Hon uppger att hon ringde Åkerlund för att få hans vision.

Stort avslöjande

– Vi pratade ett tag och sen kom Mads in på linjen. När pratar man med en regissör och samtidigt får huvudrollsinnehavaren i örat?

– Mads berättade varför han älskade projektet och min rollfigur. Efter det kände jag att jag bara var tvungen att hoppa på projektet.

Inspelningen skedde i Toronto.

– Det var mitt i vintern och svinkallt, mycket passande för en film som heter ”Polar” (skratt). Det känns som om att vi fick till något mycket speciellt.

– Min och Mads rollfigurer skapar en relation. Jag spelar en enstöring till kvinna som bor ute på landet och fotograferar djur. Men det är något med henne som man inte riktigt förstår. Sen blir de vänner och det leder till ett stort avslöjande.

Historien är något helt annat än hennes bioaktuella film med Jennifer Lopez. I den spelar hon en chef på ett kosmetikaföretag där Jennifer Lopez rollfigur börjar ett nytt liv.

– Den var också kul, men det här var något annorlunda. I ”Polar” får jag vara rollfiguren med en hemlighet. Det är nästan som om jag var i Alfred Hitchocks ”Studie i brott”.

Här är de kvinnliga skådespelarna som tjänar mest 01:05
ARTIKELN HANDLAR OM