Skådis från Bond mördad med sexdrog

Eric Michels mördades av app-mördarens knarklangare

avAlex Hartelius

Seriemördaren Stephen Ports knarklangare Gerald Matovu döms för mordet på Bond-skådisen Eric Michels.

Enligt Daily mail ska Matovu gett Michels en överdos av sexdrogen GHB.

– Jag kommer aldrig träffa någon som honom i mitt liv igen. Att förlora honom har varit som att förlora ett ben, säger Michels son i domstolen.

Knarklangaren Gerald Matovu, 25, dömdes i dag för mordet på Eric Michels. Mordet inträffade förra sommaren, efter att Matovu och Michels stämt träff med varandra via dejtingappen Grindr.

Matovu ska sedan ha drogat Michels med en dödlig dos av party- och sexdrogen GHB och stulit bankkort, dator, mobil och portfölj i hans hem i Chessington, London.

– Jag kommer aldrig träffa någon som honom i mitt liv igen. Att förlora honom har varit som att förlora ett ben, säger Michaels son i domstol enligt BBC.

Enligt Daily mail ska även Matovu, tillsammans med sin pojkvän Brandon Dunbar, dömts för sexuella övergrepp och rån på flera män. Totalt ska tolv män på Grindr blivit drogade och rånade av paret.

1 av 3 | Foto: FACEBOOK
Eric Michels.

Koppling till seriemördare

Det har även blivit känt att Gerald Matovu haft kopplingar till seriemördaren Stephen Port, som sitter inne på livstid för att bland annat ha mördat fyra homosexuella män med drogen GHB. Även Port ska ha träffat männen via dejtingsajter och drogerna som använts vid morden ska ha langats av Matovu.

Eric Michels har medverkat som statist i filmer som ”Jack Ryan: Shadow Recruit”, ”World War Z” och bondfilmen ”Skyfall” där han spelade en partygäst.

Michels blev 54 år gammal.


PODD: Aftonbladet Daily om R Kellys uppgång och fall

Aftonbladet Daily går igenom fallet R Kelly tillsammans med Nöjesbladets Magnus Sundholm. Tidigare i år släpptes dokumentären ”Surviving R Kelly”, en dokumentär där flera kvinnor gick ut och berättade om sina relationer med en av världens största artister. Nu står stjärnan åtalad för flera fall av sexuella trakasserier och övergrepp.
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM

James Bond

GHB

Brott