Hotellbedragare rånade ”Despacito”-rapparen

Utgav sig för att vara Daddy Yankee – kom över smycken för 20 miljoner kronor

1 av 2 | Foto: Richard Shotwell / AP TT NYHETSBYR N
Daddy Yankee.

avTorbjörn Ek

NÖJE

Daddy Yankee har blivit rånad på smycken värda över 20 miljoner kronor.

En bedragare utgav sig för att vara ”Despacito”-rapparen – och övertygade hotellpersonal att öppna kassaskåpet på hans rum.

– Daddy Yankees pressavdelning kan bekräfta att artisten har utsatts för ett rån, skriver hans pr-avdelning på Twitter.

En bedragare kom över smycken värda över 20 miljoner kronor genom att utge sig vara artisten Daddy Yankee, 41, uppger BBC.

Bedragaren uppges ha imiterat rapparen och övertygat personal på ett hotell i Valencia i Spanien att komma till hans hotellrum och öppna säkerhetsskåpet i rummet.

Polis i Valencia har bekräftat att man utreder en hotellstöld där förövaren kommit över smycken och kontanter, men polisen namnger inte Daddy Yankee.

Rånades på 20 miljoner kronor

Hans egen pr-byrå bekräftar dock brottet på Twitter.

”Daddy Yankees pressavdelning kan bekräfta att artisten har utsatts för ett rån när han befann sig utanför sitt hotell i Valencia, Spanien. En advokatbyrå har anlitats och inga vidare uttalanden kommer ges för att undvika att på något sätt hindra utredningen”, skriver byrån.

Den puertoricanska rapparen Daddy Yankee, som tillsammans med Luis Fonsi gjorde megahitten ”Despacito” 2017 är i Europa på turné och tillsammans med sin personal upptäckte han rånet på tisdagskvällen.

En man, som utgav sig för att vara Daddy Yankee, ska över telefon ha övertygat hotellpersonal att de skulle öppna säkerhetsskåpet i hotellrummet där smycken till ett värde av 2,3 miljoner dollar, motsvarande drygt 20 miljoner kronor, försvunnit. Ytterligare ett hotellrum ska ha rånats på kontanter motsvarande tusentals dollar, enligt BBC.

Här är de mest streamade låtarna på Spotify 00:60
ARTIKELN HANDLAR OM