Nirvana återförenat – med 13-åriga Violet på sång

avBenjamin Ekroth

Publicerad:
Uppdaterad:

Är det här grungens motsvarighet till Arvingarna?

I går återförenades Nirvana för en spelning.

På sång: Violet Grohl, 13 år och dotter till Nirvana-trummisen och Foo Fighters-frontmannen Dave Grohl.

På söndagskvällen anordnades en välgörenhetsgala till förmån till sjuka barn i Los Angeles. Under kvällen uppträdde en rad artister.

Kvällen avslutades med en ordentlig överraskning. Gästerna visste bara att de skulle få se ett uppträdande av ett band som kallade sig "Dave and friends". Bakom det anspråkslösa namnet dolde sig en sällsynt spelning med de tre kvarvarande Nirvana-medlemmarna Krist Novoselic, Dave Grohl och Pat Smear. Det är blott fjärde gången de spelat ihop sedan 1994, då sångaren och frontmannen Kurt Cobain tog sitt liv och Nirvana splittrades.

1 av 2 | Foto: Kevin Mazur/Getty Images
Nirvana återförenades med Violet Grohl på sång.

Överraskningen tog dock inte slut där, med på scen var dessutom St Vincent och Beck – samt 13-åriga Violet Grohl, dotter till Dave Grohl.

Den överförtjusta publiken fick höra Nirvana-klassiker som "Lithium", "In bloom", "Been a son" och bandets sista stora hit "Heart shaped box".

Vid 13 års ålder är Violet ingen nybörjare längre. Hon har redan haft band och spelat på olika scener i Los Angeles.

– En dag är hon kanske sångare i ett band så att nån annan kan börja betala de förbannade räkningarna här hemma, sa Dave Grohl till brittiska Guardian förra året.

Med tanke på publikens reaktioner på söndagskvällen kan han ha rätt om dotterns framtid.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Nirvana

Dave Grohl