Anja och Foppa tar över succéprogrammet

Nöjesbladet avslöjar: Sportstjärnorna ersätter Filip och Fredrik i Kanal 5:s jättesatsning

1 av 4 | Foto: Magnus Ragnvid
Anja Pärson och Peter Forsberg.

avTorbjörn Ek

TV

”Vem kan slå Filip och Fredrik” är tillbaka – men med Anja Pärson och Peter ”Foppa” Forsberg i centrum.

I Kanal 5:s nya jättesatsning är det idrottshjältarna som ska utmanas.

– Vi ska vinna varje gren, säger Anja Pärson.

Det blev Kanal 5:s mest sedda program någonsin vid premiären.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att ”Vem kan slå...” återvänder till tv-rutan i höst. Men Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är utbytta mot två av Sveriges största idrottsstjärnor.

Utmanarna, som ska försöka slå Anja Pärson, 36, och Peter ”Foppa” Forsberg, 44, i allt från snabbtänkta klurigheter till uthållnings- och styrketävlingar består också av några av Sveriges största idrottshjältar.

– Gemensamt för idrottare är ofta förmågan att koncentrera sig, stänga ute allt annat och prestera när det gäller, oavsett vad man håller på med. Och det som är roligt med det här programmet är att allt kan hända. Vi kan ju få tävla i att smälla 200 ballonger så fort som möjligt, säger Anja Pärson.

Prestigemöten

Bland de idrottsstjärnor som kommer möta Anja och Foppa finns bland annat Markus Näslund, 44.

– Det är flera stycken som kommer kännas som rena prestigemöten för både mig och Peter. Där kommer vi verkligen sätt allt för att visa att de inte kan slå oss, säger Anja Pärson.

Men det innebär ingen förändring i hennes inställning.

– Det är precis som i början av min karriär när jag kom in som ung och lovande junior. Jag gav ingen en millimeter då och kommer inte göra det nu, säger Anja.

Sänds i höst

Hon och Peter Forsberg fortsätter samarbetet med Kanal 5 och Dplay efter att båda ha varit experter under OS-sändningarna i februari.

– Både jag och Peter är ju kända för vår mentala inställning när vi har tävlat. Jag tror att vi blir en grym duo. Vi kommer att pressa varandra väldigt hårt som team. Det känns inspirerande att vi båda alltid ger allt och vi kommer pusha varandra att prestera, säger Anja.

Finns det någon typ av gren som du känner dig orolig för?

– Både jag och Peter har väl sagt att vi inte är så sugna på klättring eller grenar i luften. Inte för att jag är höjdrädd, men vi kan våra styrkor och det är garanterat att vara nere på marken.

Inspelningen av ”Vem kan slå Anja och Foppa” börjar i maj och programmen kommer sändas i höst på Kanal 5 och Dplay.

5 fredagsprogram vi minns 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM