Ola-Conny rasar efter uttåget ur Farmen: ”Blev förbannad”

avJakob Meijer, Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ola-Conny Wallgren åkte ur ”Farmen” efter en jämn tvekamp mot Samir Badran – där de skulle mjölka kor.

Nu kritiserar han både tävlingen och storbonden Yvonne Ryding.

– En giftorm kan vara väldigt lugn och sansad och se väldigt trygg ut, men rätt som det är kan den hugga när man minst anar, säger Ola-Conny Wallgren.

Han har varit Farmens arbetshäst och en av favoriterna. Men trots det valde storbonden Yvonne Ryding Ola-Conny Wallgren till förstekämpe.

I söndagens avsnitt ser man en märkbart besviken Ola-Conny. Och än i dag förstår han inte valet.

– Jag kan inte förstå varför. En giftorm kan vara väldigt lugn och sansad och se väldigt trygg ut, men rätt som det är kan den hugga när man minst anar. Men det trodde jag aldrig att Yvonne skulle göra, säger han till Nöjesbladet.

Han köper inte Yvonne Rydings motivering.

– Jag är inte arg på henne nu naturligtvis, men då blev jag förbannad. Jag tyckte det var ett dåligt argument att jag var skitsmutsig och åt för mycket mat, säger han och fortsätter.

– Hon kanske insåg att jag var en farlig konkurrent, eller så visste hon inte vem hon skulle välja. Jag vet faktiskt inte.

Ola-Conny berättar att han efter valet stormade ner till sjön där han blev kvar i flera timmar.

– Jag blev så jävla sur att jag gick ner till sjön. Sen kommer hon och letar efter mig. Jag gick nog inte att prata med på flera timmar. Jag tror en annan i min situation också hade blivit arg, säger han och skrattar.

1 av 3 | Foto: TV4
Ola-Conny Wallgren.

Yvonne Ryding: ”Ont i magen”

Men någon måste bli förstekämpe. Så ser spelreglerna ut. Yvonne Ryding valde Ola-Conny med tungt hjärta.

– Det var jättejobbigt, men jag var tvungen att välja någon, säger Yvonne och förklarar att hon gärna ville främja de yngre deltagarnas utveckling i programmet.

– Jag tyckte det var viktigt att ungdomarna fick sin chans. Vi som är lite äldre har fått hugga i på ett annat sätt. Det är inte lätt för ungdomar som aldrig suttit på utedass och kommer från en helt annan vardag, så det var kul att se när de började ta för sig, bjuda till och engagera sig.

– Men det var med ont i magen jag valde Ola-Conny.

”Jag fick dåligt samvete”

Däremot blev hon förvånad över hans starka reaktion.

– Jag blev lite chockad över att han blev så ledsen. Det var ju en kul grej att vara med i Farmen, inte på blodigt allvar. Men han hade nog en stor förhoppning om att bli vinnare, det förstod jag efteråt. Jag fick dåligt samvete.

Att hon skulle motiverat valet med hans hygien och hunger, menar hon är en missuppfattning.

– Man måste ju hitta på något att säga där i tv. Smutsig var han inte, men han var däremot väldigt hungrig. Vi kunde inte producera så mycket mat, så han kunde ju inte äta sig mätt riktigt. Men att han var smutsig kommer jag inte ihåg att jag sa. Jag skulle snarare vilja säga att vi var döskitiga allihopa, säger hon och skrattar.

Ifrågasätter tvekampen

Ola-Conny Wallgren är inte bara kritiskt mot Yvonne Ryding. Han ifrågasätter även tvekampen, där han och Samir Badran skulle mjölka varsin ko och komma så nära en liter som möjligt. Samir Badran imponerade stort och prickade in en liter exakt.

– Det var som att dra en avbruten tändsticka. Det var rena turen att Samir lyckades med det där, säger han.

– Jag är ändå imponerad över att han lyckades få det så exakt. Det var roligt att han fick gå vidare. Jag är ingen dålig förlorare, och jag önskade honom lycka till. Men det är klart jag blev besviken.

Han säger att han hellre tävlat i flera moment än bara ett.

– Det var bara en endaste sak. Man kanske skulle haft tre olika ting att göra. Men nu var det så här. Men jag har aldrig sett det här på ”Farmen” innan, att det bara var ett enda tävlingsmoment, säger Ola-Conny, som berättar att det tog en tid att komma över förlusten.

Trots den hårda kritiken ser han tillbaka på sin tid i ”Farmen” med glädje. Han berättar att han är nöjd med att han fått visa upp en ny sida av sig själv.

Och han har inget ont att säga om Yvonne Ryding i dag.

– Jag träffade Yvonne på Nyhetsmorgon och hon var hur go’ och trevlig som helst.

”Farmen VIP” sänds måndagar på TV4 och TV4 play klockan 20:00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM