Eftersläckning av Dalabrand påbörjad

avTT

Foto: Niklas Hagman/TT
Ett flerfamiljshus i Söderbärke i Smedjebackens kommun i Dalarna har totalförstörts i en brand.

Ett flerfamiljshus i Söderbärke i Smedjebackens kommun i Dalarna har totalförstörts i en brand. Boende i närheten har uppmanats att gå inomhus och stänga dörrar och fönster.

– Eftersläckningen har nu påbörjats, och det finns inte längre någon spridningsrisk, säger Henrik Karlsson, räddningsledare för Räddningstjänsten Dala Mitt, strax innan klockan 10.

Räddningstjänsten har skickat ut ett VMA, Viktigt meddelande till allmänheten, och uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Samtliga boende i huset har evakuerats och nio brandbilar har deltagit i släckningsarbetet. En person har förts till sjukhus. Enligt polisen rör det sig om ett sjukdomsfall.

– Det råder delade meningar där. Vi har åtminstone inte plockat ut någon ur fastigheten. Det kan röra sig om någon som fått i sig rök, säger Karlsson.

Den brinnande fastigheten är totalförstörd.

– Vi lägger väldigt mycket vatten på omkringliggande byggnader, säger Karlsson.

Det var vid femtiden i morse som larmet kom om att det brann i ett trevåningshus med fem lägenheter och en pizzeria i bottenplanet. Branden uppges ha startat i takkonstruktionen på övervåningen och lågorna ska, enligt den som larmade, ha slagit ut genom fönster i huset