Man anhållen misstänkt för mord på Lena, 45

Uppdaterad 2018-06-08 | Publicerad 2018-05-29

Den person som i förmiddags hämtades in i utredningen av mordet på Lena Wesström, 45, i Örebro har nu blivit anhållen av åklagare.

Personen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

– Min klient anhölls efter ett förhör som varade mellan fyra och fem timmar, säger den misstänktes advokat Ingvar Backman.

Det var i förmiddags som en person hämtades in till förhör av mordutredarna i Örebro. Efter förhöret fattade kammaråklagare Åsa Hiding beslut om att anhålla personen, skäligen misstänkt för mordet på Lena Wesström.

Polisen förtegen

Polis och åklagare fortsätter att vara mycket förtegna rörande utredningen. Man vill inte uppge någonting om den anhållna personen. Hur gammal vederbörande är, var personen är hemmahörande eller om det är en man eller en kvinna.

Enligt tidningen Metro ska det röra sig om en man. Något som polisens pressinformatör Christina Hallin inte vill bekräfta.

– Jag kan inte gå in på det, men det råder fullständig förundersökningssekretess, säger hon.

Nya förhör i morgon

Inte heller den misstänkte personens försvarare, Ingvar Backman vill uppge några detaljer efter önskemål från åklagaren.

– Jag blev förordnad i förmiddags och min huvudman blev anhållen efter förhör. Det är planerat nya förhör i morgon, säger han.

Backman vill inte uppge hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

Nu har åklagare Åsa Hiding tre dagar på sig att väcka åtal mot personen eller att begära vederbörande häktad.

Samma person

Det var en vecka sedan 45-åriga Lena Wesström hittades död, drygt 100 meter från sin bostad i Örebro.

Hon hade då varit försvunnen i fem dagar.

En man har tidigare suttit anhållen i ärendet, misstänkt för människorov. Han släpptes senare.

Det ska, uppger Metro, handla om samme man som tidigare har utretts för misshandel och ofredande mot Lena Wesström. Båda utredningarna lades dock ner.

Följ ämnen i artikeln