Extremhalka i Göteborg – buss och taxi i krock

Uppdaterad 2018-10-28 | Publicerad 2018-10-27

En buss och en taxi har krockat på Götaälvbron i Göteborg. Två personer är allvarligt skadade, enligt polisen.

– Det var panik över hela bron, säger Sabina Gojak, 25, som blev vittne till olyckan.

En stadsbuss och en taxi krockade på Götaälvbron i Göteborg vid 23-tiden på lördagen. Det var totalstopp på bron i ungefär en timme efter olyckan och under räddningsarbetet.

– Det är extremt halt på bron och i hela området, ända till Stenungssund, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör i Göteborg.

Flertalet ambulanser, poliser och räddningsstyrkor larmades till platsen. Tre personer fördes till sjukhus, enligt SOS Alarm. Polisens patruller på plats uppgav att två personer var allvarligt skadade.

”Panik över hela bron”

Sabina Gojak, 25 år, blev vittne till olyckan när hon var på väg hem från ett biobesök. Hon och hennes man hade tagit en buss som plötsligt bromsade in kraftigt för att inte åka rakt in i fordonen som krockat.

– Det var panik över hela bron. Det var jättemycket människor. Det första jag såg var en man som låg på marken, säger Sabina Gojak till Aftonbladet.

Hon berättar att personer satt och grät på marken och att en av dem som färdats i taxin satt kvar i framsätet med airbagen utlöst.

– En man som hade helt blodiga händer kom fram till mig. Han verkade vara i chock och gick fram och tillbaka. Jag frågade hur han mådde men han sa bara, min kompis, min kompis, säger Sabina Gojak.

Taxi tagen i beslag

Enligt initiala uppgifter till räddningstjänsten rör det sig om en frontalkrock.

– Taxibilen är helt demolerad framtill, säger Oscar Magnusson, frilansfotograf som befann sig på olycksplatsen.

Polisen har tagit taxibilen i beslag.

– Vi ska genomföra en teknisk undersökning av bilen, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Följ ämnen i artikeln