Farah, 16, twittrar inifrån mardrömmen i Gaza

Publicerad 2014-07-29

Farah Baker.

"Jag kan inte sluta gråta. Jag kan dö i natt."

16-åriga Farah Baker befinner mitt i de ständiga bomblarmens Gaza.

Med bilder, filmer och Twitter-inlägg berättar hon om skräcken för världen.

Bilden är suddig. Den visar ett flertal lysraketer som ser ut som eldklot mot den mörka natthimlen. Vid fotot har Farah Baker, 16, skrivit:
"Det här är i mitt område. Jag kan inte sluta gråta. Jag kan dö i natt."

Farah publicerade tweeten med bilden vid midnatt. Inlägget delades över 10 000 gånger.

Liverapporterade om mardrömmen

Under de följande timmarna lät Israel bomber regna över Gazaremsan. Farah direktrapporterade om mardrömmen.

"När min sexåriga syster hör raketerna håller hon för sina öron och skriker samtidigt som hon gråter för att inte höra dem," skrev hon i ett inlägg.

Hennes Twitterkonto fick snabbt stor uppmärksamhet. Men efter några timmar tystnade Farah. Många fruktade att 16-åringen hade omkommit i bombardemanget. Vid 14-tiden kom dock ett nytt inlägg från Farah: "JAG LEVER!!"

"Kan inte lämna våra hem"

Farah Baker har bloggat sedan 2012. Under de senaste veckorna har hon regelbundet skrivit om konflikten i Gaza, och uttryckt sitt stöd för Hamas.

"Jag vill berätta om vad som händer nu i Gaza. Vi kan inte lämna våra hem för att det är farligt utomhus," skriver hon i ett inlägg.

En del twittrare har ifrågasatt om Farahs konto är äkta och om hon verkligen befinner sig i Gaza. Men enligt andra lämnar hennes bilder inget utrymme för tvivel om äktheten.

På tisdagskvällen hade Farah Baker fått över 42 000 följare på Twitter.

Över 100 palestinier dödades i nattens bombanfall. Enligt Times of Israel är antalet dödade i Gaza nu över 1 150. Enligt TT är det lika många som under offensiven 2008–2009.