Sparkad vakt låtsades vara läkare – patient dog

TT-AFP

Publicerad 2021-06-07

Den kvinnliga patienten avled två veckor efter att hon opererats av en man som låtsades vara läkare. Personerna på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.

En pakistansk patient på ett sjukhus i Lahore har avlidit efter att en tidigare säkerhetsvakt, som helt saknat medicinsk utbildning, opererat henne.

Den 80-åriga kvinnliga patienten hade två veckor före sin död sökt sig till ett sjukhus för att få behandling för ett sår på ryggen. En operation genomfördes kort därefter, men inte av en legitimerad läkare, utan av en tidigare säkerhetsvakt som lurade kvinnan och hennes familj att han var läkare.

Enligt kvinnans familj blödde hon från operationsområdet efter ingreppet, och hade ont. Vid två tillfällen uppsökte den falske läkaren kvinnan i hennes hem för att "behandla" henne. Efter två veckor avled hon. En obduktion kommer att genomföras för att klargöra huruvida hennes död var en direkt följd av ingreppet.

Mannen som utförde "operationen" är sedan tidigare känd av polisen.

– Säkerhetsvakten har delgivits misstanke om brott och är frihetsberövad. (Han) har vid flera tidigare tillfällen låtsats vara läkare för att göra hembesök hos patienter, säger polistalespersonen Ali Safdar.

Mannen avskedades från sitt jobb som vakt för två år sedan efter att ha försökt förskingra pengar från sjukhusets kassa. Det är oklart hur han fick tillgång till sjukhusets lokaler. Han kommer nu att anklagas för dråp alternativt vållande till annans död.

Följ ämnen i artikeln