Skadades i Bryssel – nu hyllar han mannen som hjälpte honom

Publicerad 2016-04-06

Walter Benjamin förlorade ett ben i terrordåden i Bryssel.

Nu delar han med sig av vägen tillbaka och hyllar den flygplatstekniker som hjälpte honom, skriver amerikanska nyhetsbyrån AP.

Walter Benjamin, 47, förlorade sitt ben i terrordådet på flygplatsen Zaventem i Bryssel den 22 mars.

Han var på väg till Israel för att hälsa på sin dotter när explosionerna inträffade. En stor ryggsäck skyddade hans bröst och räddade antagligen hans liv, men många runt omkring honom dog.

När Walter Benjamin låg skadad i kaoset efter bomben, ville han mest av allt ringa sin mamma och berätta att han överlevt. Han upptäcktes då av flygplatsteknikern Hassan Elouafi.

– Allt var mörker, människor skrek. Jag trodde att jag drömde en mardröm. Jag såg Walter, som led och upprepade ”jag vill prata med min mamma, jag vill prata med min mamma”, säger Hassan Elouafi till belgiska tv-kanalen RTL.

Hassan Elouafi fick kliva över döda kroppar för att nå fram till Walter Benjamin och ge honom sin mobiltelefon så att han kunde ringa sitt efterlängtade samtal.

Hassan Elouafi är nu på sjukhuset nästan varje dag för att besöka Walter Benjamin.

”Han grät i mina armar”

Walter är inlagd för rehabilitering och skriver om den långa vägen tillbaka på sin Facebooksida. I ett inlägg hyllar han Hassan för hans medmänskliga insats.

”Han grät i mina armar och sa 'jag är så glad att se att du lever'. Han heter Hassan, han är en belgisk muslim, pappa till fyra barn och flygplatstekniker. Den här mannen är inte en terrorist”, skriver Walter Benjamin.

”Murar har alltid misslyckats”

Walter kände att det var viktigt att dela med sig av mötet med Hassan i en tid då många muslimer får utstå hat.

– Muslimer är fantastiska människor och några få personers handlingar representerar inte hela gruppen, sa han vid en intervju från sjukhussängen med belgiska tv-kanalen RTL.

Många av Walters inlägg har delats tusentals gånger och han har också fått mycket stöd som ger honom hoppet om mänskligheten tillbaka.

”Till er vars ilska växer i era hjärtan. Har ni en bättre lösning än den jag föreslår, att försöka vara tillsammans och bygga broar? Murar har hittills alltid misslyckats med att förebygga missförstånd”, skriver han.