Greta Thunbergs coronauppmaning: Sluta klimatstrejka

Publicerad 2020-03-11

Spridningen av corona har fått flera länder att förbjuda större folksamlingar.

Nu uppmanar klimataktivisten Greta Thunberg unga världen över att sluta med de fysiska klimatstrejkerna varje fredag och istället starta en digital protest.

– Nu måste vi hitta nya sätt att skapa medvetenhet, skriver hon på sin Instagram.

Sedan hösten 2018 har ungdomar världen över samlats varje fredag för att klimatstrejka för att uppmärksamma beslutsfattare på klimatförändringarna under namnet Fridays for future.

Men nu uppmanar Greta Thunberg, grundare till initiativet, klimatstrejkarna att stanna hemma.

”Nu ber experter oss att undvika stora folksamlingar för att ha en bättre chans att sakta ner spridningen av coronaviruset så personligen rekommenderar jag att vi gör som de säger. Särskilt i högriskområden”, skriver hon i inlägget på Instagram.

Måste agera i solidaritet

Istället uppmuntrar hon folk att gå med i en digital strejk. Den som vill ansluta till strejken kan ladda upp en bild på sig själv där man strejkar med en skylt och använda hashtaggen #ClimateStrikeOnline.

”Vi unga är de som minst påverkas av det här viruset men det är viktigt att vi agerar i solidaritet med de mest utsatta och att vi agerar för vårt samhälles bästa”, skriver hon i inlägget.

Greta uppmanar klimatstrejkarna att stanna hemma.

PODD Resor i coronatider – det måste du tänka på

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om vad som gäller med utlandsresor i corona-tider. Gäst är konsumentrådigare Maria Wiezell.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen