Polisen: Isbjörn sedd under jakten på trippelmördare

avKarin Selåker Hangasmaa, TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen i kanadensiska Manitoba vittnar om svåra förhållanden i sökandet efter två misstänkta trippelmördare i vildmarken.

En isbjörn har setts i området, ett tecken på att det kan vara farligt att vistas där.

Kam McLeod, 19, och Bryer Schmegelsky, 18, misstänks ha mördat ett ungt par och en äldre man.

Polisen har fortfarande inte några spår efter de två männen, Kam McLeod, 19, och Bryer Schmegelsky, 18, som misstänks ha skjutit ihjäl ett turistpar och en man i British Columbia, innan de flytt flera hundra mil i bil.

Bilen hittades utbränd vid samhället Gillam, och männen tros därifrån ha flytt till skogs.

Ett militärt Herculesplan har satts in i jakten på de två misstänkta. Militärflygplanet ska söka efter männen från luften.

1 av 5 | Foto: Royal Canadian Mounted Police
Kam McLeod, 19, och Bryer Schmegelsky, 18, är misstänkta för morden.

Ridande polisen i Manitoba beskriver på Twitter de svåra sökförhållandena som poliserna har att göra med. Förutom träskmark, tätt bevuxen skog och envisa insekter upptäcktes en isbjörn av polisen på lördagen.

”Bara en del av naturlivet som man kan träffa på i norra Manitoba”, skriver polisen.

Enligt polisen går det inte att utesluta möjligheten att de misstänkta personerna förändrat sitt utseende och tagit sig ut ur området. Men det finns varken några nya observationer eller ny information som indikerar att männen ska ha flytt från området, säger polisen.

Förutom att söka i naturen har polisen också knackat dörr och sökt igenom varje byggnad i området. Totalt har 100 bostäder sökts igenom, liksom ett stort övergivet byggnadskomplex med omkring 600 rum.

1 av 6 | Foto: Royal Canadian Mounted Police
Polisen har också efterlyst den här bilen.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM