Hennes sista mål: kyckling

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-24

Kyckling, sockerärtor med smör och en bit äppelpaj blev Teresa Lewis sista måltid.

Sedan fördes hon till sin avrättning.

Lejde mördare Teresa Lewis dömdes till döden för att ha lejt två personer att döda sin man.

Avrättningen har skapat stora protester i delstaten och Teresa Lewis, 41, har in i det sista hoppats på uppskov. Men varken Högsta domstolen eller guvernören Bob McDonnell, den ende mannen med makt att stoppa hennes avrättning vid denna punkt, har valt att ingripa, skriver New York Daily News.

Har lågt IQ

Teresa Lewis dömdes till döden 2002 för att ha hon förmått två män att mörda hennes make och hans styvson.

Mordet beskrivs som en utstuderad kupp för att få försäkringspengar. De två männen fick livstidsstraff, medan Lewis ensam fick dödsstraff. Domaren ansåg att Lewis, trots sin låga IQ på 70, var ”hjärnan bakom brottet”.

I väntan på döden fick Lewis välja vad hon skulle äta vid sin allra sista måltid.

Det blev två stekta kycklingbröst, sockerärtor med smör och en bit äppelpaj till efterrätt. Allt sköljdes ner med en Dr Pepper, enligt SkyNews.

Avrättas med giftinjektion

Lewis gav ett skrämt uttryck medan hon tog de sista stegen mot sin död, skriver AP. Hennes käkar var sammanpressade när hon eskorterades in i dödskammaren. Hon tittade sig omkring på var och en av de 14 i fängelsepersonalen innan hon bands fast på båren med tjocka läderband.

Bara sekunder före avrättningen frågade hon en i personalen och hennes mans dotter var närvarande.

– Jag vill att Kath ska veta att jag älskar henne och att jag är väldigt ledsen, sa hon.

Styvdottern Kathy Clifton var på plats, och stod minuter senare bakom ett fönster och bevittnade avrättningen som skedde med giftinjektion.

Klockan 13 minuter över tre i natt, svensk tid, var allt över och Lewis blev den tolfte kvinnan att avrättas i USA sedan dödsstraffets återinförande 1976.

Avrättningen är den första på nästan ett sekel i Virginia. Senaste gången en kvinna avrättades i delstaten var 1912, då en 17-åring sattes i elektriska stolen.