Dödstalet stiger efter översvämningar i Indien - 324 döda

Publicerad 2018-08-17

Dödssiffran har stigit till 324 personer i Indien till följd av det kraftiga monsunregn som drabbat den indiska delstaten Kerala, rapporterar AFP.

Under helgen väntas regn att höja vattennivåerna ytterligare och läget är nu akut.

– Det går inte att fly härifrån, säger en man i en video som delas på sociala medier.

Monsunregnet har orsakat stora översvämningar, jordskred och fått byggnader och broar att kollapsa i södra Indien. Enligt lokala medier är läget allvarligt.

– Vi bevittnar något vi aldrig tidigare sett i Keralas historia. Nästan alla dammar är öppna nu. De flesta av våra reningsverk ligger under vatten, säger delstatsregeringens chef Pinarayi Vijayan till TT.

Han tillägger att grannstaten Tamil Nadu inte lyckats öppna en damm – vilket har förvärrat situationen.

”Det går inte att fly härifrån”

En video som delas på sociala medier visar en man som försöker få hjälp från sitt hem i Chengannur, södra Indien, rapporterar The Guardian.

Med vatten upp till halsen berättar han att det inte går att fly från området.

– Jag har kontaktat alla, inklusive MLA (den lokala regeringen), säger han och forsätter:

– Vattnet kommer snart att nå den andra våningen i mitt hus.

Dödssiffran stiger

På fredagseftermiddagen uppgick dödssiffran till 324 personer, rapporterar AFP. Flera uppges ha dödats i jordskred som orsakats av regnet.

150 000 personer har också förlorat sina hem till följd av översvämningarna och bor nu i drygt 1 300 provisoriska läger runt om i delstaten, rapporterar Reuters.

Årets monsunregn har varit värre än regnen i fjol, och bland annat har dammar öppnats för att förhindra att de svämmar över.

Följ ämnen i artikeln