Polisens inlägg: ”Vad fan håller vi på med?”

Publicerad 2015-09-14

Polisens inlägg har berört hundratusentals.

Polisen i Lunds Facebookinlägg om ensamkommande flyktingbarn har delats av tusentals.

– Jag tycker inte om folk som har förutfattade meningar om just ensamkommande flyktingbarn, säger polisinspektör Tobbe till TT.

”För 25 minuter sedan hängde du dig. 16 år gammal, bara ett barn. Men som av en ofattbar slump kom din vän in i rummet några få sekunder efteråt och lyckades dra loss dig från snaran”.

Så inleder polisinspektör Tobbe ett inlägg på polisen i Lunds Facebooksida. Han beskriver hur pojken dramatiskt förs till barnakuten och hur han och kollegan försöker trösta. Hur 16-åringen senare förs till barnpsyk.

Över 120 000 har gillat

"Stackars lilla pojk. Vad har du upplevt för hemskheter i ditt liv? Vad är det du varit med om som gör att du mår så fruktansvärt dåligt? Din bakgrund innehåller förmodligen hemskheter jag inte ens kan föreställa mig; ett helvete som trasat sönder dig inombords och fyllt en så ung människa med all denna ångest och oro", skriver Tobbe bland annat i inlägget.

Inlägget har på mindre än ett dygn gillats av över 120 000 människor och delats av över 50 000.

– Jag skriver om de saker som jag upplever på jobbet. Det här fallet ligger verkligen i tiden med vad som sker just nu, säger polisinspektören Tobbe till TT.

Uppmanar människor att tänka efter

Han avslutar inlägget med en uppmaning till alla de med förutfattade meningar om ensamkommande flyktingbarn:

”Tänk om ni hade kunnat följa med under ett arbetspass i polisbilen och se vad jag sett. Höra vad jag hört. Uppleva vad jag upplevt och känna vad jag har känt.

Då tror jag ni både hade ändrat åsikt och skämts rejält. Och sedan ställt en fråga och riktat den till hela mänskligheten”.

– Jag tycker inte om folk som har förutfattade meningar om just ensamkommande flyktingbarn, säger han till TT.

---

Läs hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln