Man försökte locka med sig flicka – flydde efter barnets frågor

Publicerad 2018-10-01

Polisen har inte fått in fler anmälningar. Arkivbild.

När en åttaårig flicka var på väg hem från skolan kom plötsligt en främmande man körandes.

Mannen försökte få flickan att följa med, men när hon började ställa frågor åkte han från platsen.

En åttaårig flicka var på väg hem från skolan i Arvika förra veckan, när en främmande man kom körandes i en bil och försökte få flickan att följa med.

Men när flickan ställde frågor som mannen svarade fel på gav han sig i väg.

– Jag kan bekräfta att vi tagit upp en sådan anmälan, och att den har lottats på en åklagare, säger Jonas Wendel, polisens chef för utredningar i Arvika till Arvika Nyheter.

Polisen: Meddela oss om ni hör något

Jonas Wendel berättar att eftersom utredningen är i ett så tidigt skede kan de inte gå ut med några signalement på mannen i bilen.

Han kan däremot berätta att fler anmälningar om liknande händelser i området inte har kommit in.

– Vi har inte fått någon indikation på att det skulle ha varit fler sådana händelser. Men är det så att man pratar med sitt barn, och det berättar om något sådant här, då är det viktigt att man meddelar polisen, fortsätter Jonas till lokaltidningen.

Barnets listiga trick i Falkenberg

En liknande händelse skedde i Falkenbergs kommun veckan innan då en man försökte plocka upp ett barn på väg hem från skolan. Mannen påstod då att barnets föräldrar skickat honom för att hämta, men när barnet frågade om ett lösenord åkte mannen därifrån.

– Det försvårar för sådana här gärningsmän om föräldrarna lär sina barn sådana här saker, sa polisen stationsbefälet Andreas Persson till SVT Halland då.

Följ ämnen i artikeln