Polisen: ”Mannens identitet är fastställd”

Hittade delar av en styckad man i Kalix

Publicerad 2018-10-25

I går hittades delarna av en styckad kropp i älven i centrala Kalix och en förundersökning om mord inleddes.

Nu har polisen lyckats fastställa den döde mannens identitet.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Det var under onsdagsmorgonen som en privatperson upptäckte de styckade kroppsdelarna, när han promenerade med sin hund längs strandpromenaden i Kalix.

Polisen spärrade av platsen och en förundersökning om mord inleddes.

Den döde mannens identitet var till en början okänd, men under en presskonferens under torsdagseftermiddagen berättade polisen att de nu vet vem han är.

Har knackat dörr

– Vi har jobbat fortlöpande under gårdagskvällen och under natten. Vi kan bekräfta att vi säkerställt identiteten på den person som hittats, säger Lars Öberg, biträdande kommenderingschef hos polisen.

Mannens anhöriga har ännu inte underrättats och polisen vill i nuläget inte gå in på detaljer om den döde mannens ålder.

Lars Öberg har tidigare uppgett för Aftonbladet att en särskild insats har inletts med anledning av styckmordet och att utredningsinsatsen leds av en särskild stab.

Enligt polisen kommer området att vara avspärrat under en längre tid. Under torsdagen har polisen hållit förhör, knackat dörr och gjort en teknisk undersökning av platsen.

– Vi söker från land, luft och vatten sedan i går, säger Lars Öberg.

Polisen söker efter vittnen

Enligt uppgifter till Expressen har mannen kunnat identifieras med hjälp av fingeravtryck. Mannens fingeravtryck fanns i polisens register sedan tidigare eftersom att han ska ha gripits på Västkusten för en tid sedan, misstänkt för ett mindre brott, skriver tidningen.

Polisen är intresserade av iakttagelser som har gjorts i området, längs strandpromenaden mellan Tullars backe och Kalix camping.

Iakttagelser som har gjorts från och med i måndags är intressanta, säger polisen.

– Vi har fått bra med tips, men vill fortfarande få fler uppgifter, säger Lars Öberg.

I nuläget ser inte polisen att det finns någon koppling till personer som tidigare anmälts försvunna.