Louise försvann utan ett spår – nu går polisen ut med nya bilder

Uppdaterad 2022-03-09 | Publicerad 2022-03-08

Övervakningskamerabilderna visar hur 30-åriga Louise sannolikt var klädd kvällen då hon försvann.

Det var den 16 januari som småbarnsmamman senast sågs till och vare sig polisen eller familjen tror att hon försvunnit frivilligt.

– Det lämnar oss två alternativ, att brott begåtts mot henne alternativt att en olycka skett. Oavsett börjar klockan ticka rejält nu, säger polisens utredningsledare.

Louise, 30, sågs senast den 16 januari.

Hon kallas för Lollan och beskrivs av sin familj som en person man lägger märke till. Lång och snygg och med en stor utstrålning.

– Jag har alltid varit så stolt över att vara hennes syster. Hon har en förmåga att få alla att känna sig sedda, som att just du är viktigast i rummet, har hennes syster tidigare sagt till Aftonbladet.

Nu har Louise varit spårlöst borta i över sju veckor.

Och hemma i Åkersberga har hon en fyraårig dotter som inte vet vad som hänt med sin mamma.

– Det har gått så lång tid att vi ställt in oss på att hon är död. Hon skulle ha hört av sig annars, det kan vi säga till 100 procent. Och hon skulle aldrig lämna sin dotter, säger systern.

Svarta mjukisbyxor

Polisen går nu ut med en bild på hur Louise troligtvis såg ut vid sitt försvinnande. Det är övervakningskamerabilder som tagits av Louise men polisen vill i nuläget, av utredningstekniska skäl, inte säga exakt när och var bilderna är från.

Vid försvinnandet bar Louise troligtvis en svart, midjekort, Everestliknande jacka, svarta mjukisbyxor och svarta skor av märket Nike air force 1.

Polisen säger sig vara medvetna om att det är vanliga kläder men att man ska försöka minnas om man sett kombinationen av de kläderna, antingen på en person eller om man hittat sådana plagg övergivna någonstans.

– Vi hoppas att folk drar sig till minnes alternativt att de har blicken öppen när man rör sig utomhus i området Åkersberga, Tunagård i synnerhet, främst i terräng, säger Anna, utredningsledare på grova brott Stockholm Nord.

Polisen misstänker inte att Louise håller sig borta frivilligt eller att hon tagit sitt liv.

– Det lämnar oss två alternativ, att brott begåtts mot henne alternativt att en olycka skett. Det är allt vi kan säga i nuläget.

Louise sågs senast i Åkersberga i Österåker kommun. Det var kvällen den 16 januari i år.

De sista iakttagelserna av henne gjordes i Gribbylund centrum och vid en hållplats vid Tunagård.

Louises familj tror inte att hon försvunnit frivilligt: ”Skulle aldrig överge sin dotter”.

”Vi avgör om det är relevant”

Polisen säger att klockan nu tickar rejält, ju längre tiden går desto mer bleknar vittnens minnesbilder.

– Det är verkligen området Tunagård/Åkersberga och tiden 16 och 17 januari som vi är extra intresserade av och vi ber alla som sett eller hört något att kontakta oss. Låt oss avgöra om det är relevant, säger Anna på polisen.

Varje år anmäls drygt 7 000 personer försvunna i Sverige.

De flesta hittas snabbt men i genomsnitt 30 personer per år återfinns aldrig igen, något som är mycket svårt för de anhöriga som aldrig får svar på vad som hände.

– Det är helt fruktansvärt att leva i den här ovissheten. Varje dag pendlar mellan massa känslor, mellan ilska, sorg, oro. Att inte veta vad som hänt, var hon är, om hon ligger ensam någonstans, har Louises syster tidigare sagt.

Fotnot: Vet du någonting om Louises försvinnande? Har du gjort iakttagelser? Kontakta polisen på 114 14.

Följ ämnen i artikeln