Polisen om Operation Rimfrost: "Bra resultat"

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisens utökade arbete mot den grova brottsligheten i region Syd ger resultat.

Sedan Operation Rimfrost sjösattes för drygt två veckor sedan har ett antal personer frihetsberövat samtidigt som flera beslag har gjorts av narkotikaklassade tabletter och marijuana.

Dödsskjutningen av en 15-årig pojke på Möllevångstorget i Malmö tidigare i november blev droppen som fick bägaren att rinna över. Polisen utlyste en särskild nationell händelse och inledde det utökade arbetet mot den grova brottsligheten, som går under namnet Operation Rimfrost.

Sedan dess har polisen bland annat riktat in sig på narkotikahandeln i region Syd. Ett antal personer har frihetsberövats, varav tre efterlysta personer, och flera beslag har gjorts.

– Redan under den här korta perioden ser vi rätt bra resultat, säger Stefan Hector, operativ chef på Noa, vid en pressträff i Malmö.

Polisen uppger också att man tack vare de utökade resurserna kan fortsätta hålla högt tryck i utredningarna och arbeta i ett snabbare tempo. Enligt Stefan Sintéus, polisens regionala kommenderingschef i Syd, har man kartlagt kriminella individer och sett förgreningar som sträcker sig över regionen, men också till andra delar av landet.

– Samtidigt som vi gör insatser här nere ser vi att vi har nytta av kartläggningarna och öppningarna i hela Sverige, säger han.

Insatser har även gjorts utanför södra Sverige mot personer som har kopplingar till kriminell verksamhet i region Syd.

– Vi bedömer att de insatser vi gör både på kort och på mellanlång sikt kommer att få effekt i hela Sverige, även utanför region Syd. För de nätverk som finns rör på sig i hela Sverige, säger Sintéus.

1 av 2 | Foto: Johan Nilsson/TT
Stefan Sintéus, regional kommenderingschef, anser att polisens arbete med Operation rimfrost ger resultat. Arkivbild.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM