Svajigt äktenskap ett svepskäl

TT

Publicerad 2019-06-10

En eventuell framtida skilsmässa är inget skäl till att ha två lägenheter. Arkivbild.

Att bo i en bostadsrätt och samtidigt ha kvar sin hyreslägenhet som en säkerhet om äktenskapet skulle krascha är inte godtagbart anser hyresnämnden.

Det är en man i Malmö som nu blir av med sitt hyreskontrakt, rapporterar Hem & Hyra. Det var när hyresvärden gjorde ett oanmält besök i lägenheten som svartuthyrningen uppdagades. En engelsktalande man bodde i lägenheten samtidigt som innehavaren av förstahandskontraktet var folkbokförd i en bostadsrätt tillsammans med fru och barn.

Uppsägningen föll dock inte i god jord hos lägenhetsinnehavaren som menade att hyresvärden kom med ”integritetskränkande påståenden” och att han själv behöver lägenheten vid en eventuell framtida separation då äktenskapet varit svajigt under en tid.

När uppsägningen var ett faktum folkbokförde sig mannen återigen i hyreslägenheten. Men det hjälpte alltså inte. Hyresvärden tog ärendet till hyresnämnden som nu har kommit med sitt avgörande. Beslutet innebär att mannen med omedelbar verkan förlorar sitt hyreskontrakt.