Före detta Venezuelageneral överlämnar sig

TT-AFP-Reuters

Publicerad 2020-03-28

En amerikansk affisch med efterlysning av Cliver Alcalá-Cordones, pensionerad general från Venezuela som överlämnade sig i Colombia. Även Venezuelas president Nicolas Maduro är efterlyst av USA.

En pensionerad general i Venezuelas armé har överlämnat sig till myndigheterna i Colombia sedan USA åtalat honom för delaktighet i narkotikasmuggling. General Cliver Alcalá-Cordones överlämnade sig till colombianerna, som i sin tur sände honom vidare till amerikanska myndigheter, rapporterar tidningen El Tiempo.

USA har åtalat Venezuelas president Nicolas Maduro och flera andra höga och före detta uppsatta myndighetspersoner i landet. De anklagas för "knarkterrorism" enligt USA, som erbjuder 15 miljoner dollar, omkring 150 miljoner kronor, till den som ger information som leder till Maduros gripande.

Belöningen för uppgifter om Alcalá var upp till 10 miljoner dollar. Han har bott i Barranquiilla i norra Colombia de senaste två åren. Alcalá flögs omedelbart till New York, sedan ett plan fått den colombianske presidentens tillåtelse att landa i Colombia trots coronanedstängning av flygplatser.