Flygplan tvingades nödlanda i Madrid

Publicerad 2020-02-03

Ett Air Canada-plan med 130 passagerare tvingades nödlanda i Madrid under måndagskvällen.

Innan dess hade planet cirkulerat söder om huvudstaden i nästan fem timmar.

Enligt Sky News har delar av landningsstället lossnat och hamnat i en motor.

Spansk räddningstjänstpersonal väntar vid landningsbanan.

Air Canada-planet, som är av modellen Boeing 767, lyfte från Madrid vid 14.30-tiden.

Strax efter starten meddelade piloten att det fanns tecken på ett hjulfel och flygningen till Toronto avbröts efter an halvtimme.

Därefter cirkulerade planet söder om Madrid för att tömma bränsle och minska planets vikt, innan det nödlandade vid 19.08.

Flygplansdelar i motorn

Kanadensiska CBC News skriver att ett fel i vänster motor upptäcktes strax efter starten, samt att det var fel på ett av däcken.

Spanska pilotfacket uppger att delar av landningsstället ska ha lossnat och hamnat i motorn, skriver Sky News.

På planet var 130 passagerare och enligt spanska El País var stämningen ombord lugn efter att kaptenten meddelat att läget var under kontroll.

Enligt El Mundo finns två spädbarn bland de 130 passagerarna.

Jaktflygplan skickades upp

Ett jaktflygplan sändes upp från den militära flygbasen i Torrejón för att undersöka eventuella skador. Piloten på F18-planet pratade med piloten och fotograferade skadorna, enligt El País .

En landningsbana förbereddes på flygplatsen Adolfo Suárez-Barajas och ett stort pådrag med räddningspersonal var på plats för att ta emot passagerarna och personalen.

#cbc #AC837 #MADRID #LANDING #TOUCHDOWN
https://t.co/vPlDnc6NTe

En av passagerarna har fångat landningsögonblicket i ett klipp som han lagt upp på Twitter. Passagerarna tycks vara vid gott mod trots dramat och personen skriver att han passat på att njuta av utsikten när planet cirkulerat över södra Madrid.

– De goda nyheterna, vackra vyer över Spanien från luften. De dåliga nyheterna, det verkar som att jag missar mina jobbmöten imorgon, skriver han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln