Vård & omsorg

Tatuerade in sonens ärr: ”Ska vara stolt”

avClaes Olsson

1 av 2 | Foto: SWNS
Martin Watts bär nu upp ett likadant ärr.

Sexårige Joey har precis genomgått en livsnödvändig hjärtoperation. För att stötta sin son tog pappan Martin Watts plats i tatuerarstolen för att få ett identiskt ärr på bröstkorgen.

Bara månader efter födseln diagnostiserades Joey, 6, med det ovanliga hjärtfelet supravalvulär aortastenos. För ett par veckor sedan genomgick han en livsnödvändig hjärtoperation, i engelska Leeds, som lämnade ett stort ärr efter sig. Nu har hans pappa, Martin Watts, tatuerat in ett likadant ärr på sitt bröst.

– Alla kämpar borde vara stolta över sina ärr och allt de åstadkommer i livet. För oss är det här ett fantastiskt sätt att uppmärksamma sjukdomen, säger Joeys mamma Leanne Watts till Leeds Live.

Den över en decimeter långa tatueringen har som syfte att stötta Joey. Han ska helt enkelt inte behöva skämmas för sitt ärr.

Kunde dö när som helst

Parets andra son, sjuårige Harley, föddes med samma hjärtfel. Han ska genomgå sin hjärtoperation senare i år.

När bröderna var små fick Martin och Leanne höra att det inte gick att rädda dem. Att de kunde dö när som helst. När Joeys tillstånd blev värre tog man beslutet att operera ändå. Familjen är tacksamma för att ett ingrepp är över – även om det troligtvis kommer krävas fler i framtiden.

– Jag trodde att superhjältar bar mantel. Det gör de inte – de bär operationsrock, säger Leanne Watts till SWNS.

ARTIKELN HANDLAR OM