Här raggar politikern röster – på Tinder

Publicerad 2018-08-19

Centerpartisten Tor Hiis, 37, gör allt han kan för att ragga röster inför det kommande valet.

Den som befinner sig i närheten av Solna kan få chans att svepa höger på partiets elfte kandidat inför kommunalvalet.

– Det är väl två flugor i en smäll, säger Tor Hiis.

I kärlek och politik är allt tillåtet sägs det. En lokalpolitiker i Solna tycks dock ha tagit lite väl bokstavligt på uttrycket ”ragga röster”, vilket Lokaltidningen Mitt i Stockholm var först med att berätta.

”Röstfiske på tinder – kryssa nummer 11 i Solna”, så lyder Tor Hiis korta men koncisa profiltext på dejtingappen Tinder.

– Jag är ju plats nummer elva på centerlistan för Solna kommun och det är ju ganska långt ner, och för att komma in så behöver jag ganska många kryss om man säger så. För att kunna nå ut så fixade jag Tinder. Alla sätt att nå ut på är ju bra sätt, säger Tor Hiis till Aftonbladet.

Samma strategi har tidigare använts av politiker i Storbritannien och Danmark.

Tor Hiis tror att fler svenska politiker kommer att hoppa på tåget.

– Jag tror säkert att fler kommer ta efter, det är nog ett bra sätt att kunna visa att man finns och att man är delaktig i valet, säger Tor Hiis.

Söker du även kärleken via Tinder?

– Ja det är väl två flugor i en smäll. Just nu kan man inte riktigt svajpa vänster för då kanske jag svajpar bort mina möjliga väljare så det är ett litet moment 22 där. Men efter valet så kan man ju börja svajpa höger och vänster och se om man får någon match, säger Tor Hiis.

Följ ämnen i artikeln