Prins Daniel lanserar kungligt draknäste

Publicerad 2013-01-15

Prins Daniel startar ett projekt för att stödja unga företagare.

Han gick tvåårig social linje med 3,1 i snitt men nu har prins Daniel fått en egen gymnasielinje.

I dag invigde han ”Prins Daniel Fellowship” – ett kungligt draknäste för unga företagare.

– Unga måste ha modet, drömmen och viljan att satsa, säger prinsen.

Tillsammans med rejäla tungviktare från det svenska näringslivet besökte i dag prins Daniel Mälardalens högskola i Västerås för att gjuta entreprenörsskap i gymnasieungdomar från Carlforsskas Eknomi- och Handelsskola.

I gott sällskap

Besöket var en del i lanseringen av ”Prins Daniel Fellowship” – ett projekt som ska stödja unga företagare. Tillsammans med entreprenörsdrakar som Melker Andersson, krogimperiet F12:s grundare, Martin Lorentzon, Spotify:s grundare, och Niklas Zennström, som grundade och senare sålde Skype för 2,6 miljarder dollar, ska projektet fånga in och hjälpa ungdomar som driver företag.

– Det känns väldigt bra. Jag hoppas att experterna, de här namnkunniga personerna, kan hjälpa unga att ta steget och få de att känna sig som entreprenörer, säger prinsen till Aftonbladet.

Gick tvåårig linje

Men att prins Daniel, som själv gick ut den tvååriga sociala linjen på Hammargymnasiet i Sandviken med 3,1 i snitt, skulle bli medgrundare och omslagspojke till ett kungligt draknäste var inget han räknade med under gymnasietiden.

– Nej, det trodde jag knappast, säger han och skrattar.

Runt 200 elever från skolans ekonomi- och entreprenörsprogram hade samlats för att lyssna på Prins Daniel och de övriga företagsledarna. Prinsen talade mycket om sin egen gymkedja och träffade sedan ungdomarna i enskilda gruppsamtal om företagande och entreprenörsskap.

– Det var kul och inspirerande, säger Eliane Kastonhe, 17 år, som fick tillfälle att prata med prinsen.