Pojke knivskuren i Staffanstorp – en person anhållen

Uppdaterad 2018-05-23 | Publicerad 2018-04-28

En 15-årig pojke har anhållits misstänkt för mordförsök på den 16-årige pojke som knivattackerades på lördagen i Staffanstorp.

Pojken ska ha fått motta ett flertal hugg och är allvarligt skadad, enligt uppgift till Aftonbladet.

En 16-årig pojke knivhöggs och skadades allvarligt i Staffanstorp under lördagen. Larmet nådde polisen vid 16.10-tiden.

– En yngre man är förd till sjukhus, i nuläget är skadeläget okänt men det ska röra sig om knivskador, säger Fredrik Bratt vid Skånepolisen.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen ha attackerats med ett flertal hugg. Fyra personer ska också ha sett lämna platsen.

Fredrik Bratt uppger att polisen ännu inte kan säga säkert var brottet har begåtts. Däremot har den skadade påträffats i anslutning till en bil på Järnvägsgatan i Staffanstorp.

På bilen finns blodspår, dels på motorhuven och dels på en av bakdörrarna, berättar vittnen för Aftonbladet.

– Jag vet inte vad som hänt utan såg bara den här bilen och en ung man som låg på marken med poliser runt sig, säger ett vittne.

– Men jag tror inte det ha skett på den här platsen, då hade vi nog hört något.

15-åring anhållen

Till en början rubricerades händelsen som misshandel men under lördagskvällen klarnade bilden och den 15-åring som först greps kunde senare anhållas av åklagare.

– Pojken anhölls igår kväll vid 22-tiden på sannolika skäl misstänkt för försök till mord mord, säger Anna Öberg vid presstjänsten Åklagarmyndigheten.