Laura vill vara mer än sin Saab-reklam

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-04-17

Här är kvinnan med den raspiga rösten – Frida Öhrn. Hon sjöng in Erik Altos låt ”Release Me” på två minuter. ”Jag kunde aldrig för mitt liv tro att de skulle välja låten” säger hon.

Två minuters sångpålägg blev en braksuccé för svenska Laura.

Tack vare den episka Saabreklamen ligger bandet nu etta på iTunes nedladdningslista.

– Vi gillar det melankoliska, säger sångerskan Frida Öhrn.

När man googlar på låten ”Release Me” dyker den upp på blogg efter blogg. Alla undrar vem som egentligen ligger bakom den vackra hesa rösten i Saab:s nya reklamfilm.

Svaret är Laura, femmannabandet från Stockholm som spelade in låten av en ren slump. Låtskrivaren Erik Altos bad Frida Öhrn lägga sång på låten, som han hoppades Saab skulle nappa på.

Massa nya fans

– Det gick på två minuter. Men jag kunde aldrig för mitt liv tro att de skulle välja just den låten. Och om de gjorde det var jag övertygad om att någon annan skulle sjunga den i den färdiga filmen, säger hon.

Nu rullar filmen i tv-apparater över hela världen.

– Det känns himla spännande, men jag har inte riktigt hunnit känna efter och förstå vad det innebär! Men vi märker att det kommer hur mycket folk som helst på våra spelningar nu, säger Frida.

Är ni oroliga för att enbart bli stämplade som Saabreklams-bandet framöver?

- Nej, jag hoppas folk kan se annat än bara reklamen. Det skulle vara en annan sak om det var ”jag vill ha chicken tonight”. Men jag tycker filmen är väldigt fin, och jag tycker hemskt mycket om låten.

Den 30 maj släpps Lauras debutalbum – ett album med popinfluenser, men med mörka inslag.

- Release Me” är ganska representativ för skivan. Vi gillar det melankoliska. Vi riktar ganska många tankar till David Lynch och Twin Peaks. Vi har faktiskt döpt oss efter Laura Palmer i tv-serien, säger Frida.

Detta är Laura

Sara Haldert (.se)