Bil kraschade i centrala Stockholm – efter biljakt på E4

Uppdaterad 2018-07-06 | Publicerad 2018-07-05

En bil kraschade på Norra stationsgatan i Stockholm – efter att ha försökt fly undan polisen på E4.

Föraren och en passagerare fick föras till sjukhus – och den förstnämnde är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri.

– Vi har inga uppgifter om att någon annan ska ha skadats, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen.

Larmet inkom klockan 21.20, efter att polis försökt stoppa ett fordon på E4 – som vägrat stanna.

I stället påbörjades en biljakt som ledde in i centrala Stockholm, där föraren körde vidare mot Norrtull – och kraschade på Norra stationsgatan.

– En person är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen.

Många skärrade vittnen på plats

Föraren fördes till sjukhus för att få skadorna undersökta. Förarens bil är tagen i beslag. Ytterligare en person fördes till sjukhus och ska enligt polisens hemsida ha färdats i bilen som polisen försökte stoppa.

– Vi har inga uppgifter om att någon annan ska ha skadats, säger Towe Hägg.

Polisen spärrade av ett större område runt gatan och många skärrade vittnen fanns på plats. Många hade tagit sig ner från bostadshusen för att kolla vad som hänt.

Vittne: ”Kunde ha dödat hur många som helst”

– Jag bor här precis bredvid. Jag hörde en riktig supersmäll och sprang ut i fönstret direkt. Polisen var här snabbt, säger ett vittne.

Flera bilar ska ha blivit kraftigt demolerade när bilen kraschade på Norra stationsgatan.

– Han kunde ha dödat hur många som helst. Man blir skitorolig när man ser alla utryckningsfordon. Det är riktigt läskigt, säger ett annat vittne.

Följ ämnen i artikeln